حجتالاسلام حجتالله سروری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص فضایل ماه مبارک رمضان و اهمیت عبادات در این ماه اظهار داشت: ماه مبارک رمضان بهاریترین فصل زندگی معنوی انسان و بهاریترین ماه قرآن نیز است.
نویسنده کتاب "الفبای زندگی"، با استناد به حدیثی از امام باقر علیه السلام بیان کرد: آن حضرت میفرماید «لِکُلِّ شَیْءٍ رَبِیعٌ وَ رَبِیعُ الْقُرْآنِ شَهْرُ رَمَضَان»؛ برای هر چیز بهاری است و بهار قرآن ماه رمضان است.
قرآن کریم منشأ آرامش، اطمینان، حیات، هدایت، صراط، نورانیت و طراوت است
حجت الاسلام سروری نزول کتاب هدایت در ماه رحمت، برکت و مغرفت الهی را حکایت از جدا نشدن قرآن و رمضان از یکدیگر دانست و افزود: همانطور که در قرآن نیز به این موضوع اشاره شده: «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآن»؛ ماه رمضان [همان ماهی] است که قرآن در آن نازل شده است.
وی قرآن کریم را منشأ آرامش، اطمینان، حیات، هدایت، صراط، نورانیت و طراوت دانست و با اشاره به فرمایش گهربار حضرت امام زینالعابدین (ع) گفت: امام سجاد علیه السلام فرمودند: «لَوْ مَاتَ مَنْ بَیْنَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ لَمَا اسْتَوْحَشْتُ بَعْدَ أَنْ یَکُونَ الْقُرْآنُ مَعِی»؛ اگر مرگ گریبانگیر اهل مشرق و مغرب عالم شود، بعد از آنکه قرآن با من است، هرگز وحشت نخواهم کرد.
حجت الاسلام سروری پیامهای خداوند سبحان در آیات نورانی قرآن کریم را غذای روح و روان انسانها دانست و بیان کرد: اهل بیت علیهم السلام که عِدل قرآن هستند؛ زنده کننده ترین، سالم ترین، مفیدترین، با اطمینان ترین، سالم ترین و دلپذیرترین غذای روح و روان و قانون برای درست زندگی کردن را برای ما بیان فرمودند همچنانکه امام صادق علیه السلام در فرمایش گهربار خود میفرمایند؛ «حَدِیثَنا یُحْیِی القُلُوبَ» سخنان ما دل را زنده میکند.
وی با بیان اینکه بیانات حضرت علی (ع) بهترین تعریف از قرآن کریم را شامل میشود، افزود: آن حضرت در خطبه ۱۱۰ نهج البلاغه آموخت که میفرماید: «وَ تَعَلَّمُوا الْقُرْآنَ فَإِنَّهُ أَحْسَنُ الْحَدِیثِ وَ تَفَقَّهُوا فِیهِ فَإِنَّهُ رَبِیعُ الْقُلُوبِ وَ اسْتَشْفُوا بِنُورِهِ فَإِنَّهُ شِفَاءُ الصُّدُورِ وَ أَحْسِنُوا تِلَاوَتَهُ فَإِنَّهُ أَنْفَعُ الْقَصَصِ وَ إِنَّ الْعَالِمَ الْعَامِلَ بِغَیْرِ عِلْمِهِ کَالْجَاهِلِ الْحَائِرِ الَّذِی لَا یَسْتَفِیقُ مِنْ جَهْلِهِ بَلِ الْحُجَّةُ عَلَیْهِ أَعْظَمُ وَ الْحَسْرَةُ لَهُ أَلْزَمُ وَ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَلْوَم»؛ و قرآن را بیاموزید، که بهترین گفتار است، و آن را نیک بفهمید که بهار دلهاست، از نور آن شفا و بهبودی خواهید که شفای سینههای بیمار است و قرآن را نیکو تلاوت کنید که سود بخشترین داستانهاست زیرا عالمی که به غیر علم خود عمل کند، چونان جاهل سرگردانی است که از بیماری نادانی شفا نخواهد گرفت، بلکه حجّت بر او قویتر و حسرت و اندوه بر او استوارتر و در پیشگاه خدا سزاوارتر به نکوهش است.
حجت الاسلام سروری با بیان اینکه باید از فرصت بهار معنوی فرصت بهار طبیعی بهترین بهره را برد، تصریح کرد: امیر مومنان حضرت علی(ع) میفرماید: «وَ تَعَلَّمُوا الْقُرْآنَ ... فَإِنَّهُ رَبِیعُ الْقُلُوبِ»؛ قرآن را بیاموزید که بهار دلها قرآن است، بهار طبیعی را خورشید به وجود میآورد که پس از مدّتی دوری و فاصله، با اشعّه گرم خود طبیعت مُرده را زنده و زمین خفته را بیدار میکند و بهار معنوی را خورشید تابنده قرآن در دلهای مُرده و روحهای افسرده ایجاد میکند.
قرآن کریم میتواند تمام تارهای پوشالی و شیطانی را از ذهن و زندگی انسانها بزُداید
این محقق حوزه علمیه همچنین بیان کرد: رسول اکرم (ص) درباره بهار معنوی یعنی ماه مبارک رمضان فرمودند: «فاسئلوا اللَّه بنیّات صادقة و قلوب طاهرة أن یوفّقکم لعبادته و تلاوة کتابه»؛ از خداوند با نیّتهای جدّی و راستین و با دلهای پاک بخواهید که توفیق بندگی و تلاوت کتاب الهی به شما عنایت کند.
نویسنده کتاب "پنجرهای به زندگی"، گسترش فرهنگ قرآن و حدیث را راه مقابله با هرگونه کج رَوی و انحراف و انحطاط در جامعه دانست و گفت: نشر فرهنگ قرآنی ضامن سلامت روح و روان جامعه در برابر همه آفات و راهکار مقابله با فرهنگ بیگانه است.
حجت الاسلام سروری اتصال به ماه رمضان را موتور حرکت جامعه به سوی معنویت و کمال دانست و افزود: یقیناً این کتاب هدایت، میتواند تمام تارهای پوشالی و شیطانی را از ذهن و زندگی ما پاک سازی کرده و بزُداید.
وی افزود: امیرمؤمنان (ع) از قرآن به عنوان ودیعه الهی در نزد پیامبر اعظم (ص) یاد میکند و میفرماید "همان گونه که پیامبران حقایق الهیه را پس از خود در میان اُمتها به ودیعت گذاشتند پیامبر (ص) هم قرآن را در میان شما پس از خود به ودیعت نهاد، زیرا پیامبران اُمتها را بدون راه روشن و نشانه پابرجا سرگردان و رها نگذاشتند". همچنین فرمایش شده که «کِتابَ رَبِّکُمْ فِیکُمْ مُبَیِّنا حَلالَهُ وَ حَرامَهُ وَ فَرائِضَهُ وَ فَضائِلَهُ وَ ناسِخَهُ وَ مَنْسُوخَهُ، وَ رُخَصَهُ وَ عَزائِمَهُ، وَ خاصَّهُ وَ عامَّهُ، وَ عِبَرَهُ وَ امْثالَهُ، وَ مُرْسَلَهُ وَ مَحْدُودَهُ، وَ مَحْکَمَهُ وَ مُتَشابِهَهُ»؛ این قرآن ودیعه پروردگارتان در میان شماست که حلال و حرامش، واجب و مستحبش، ناسخ و منسوخش، امور آزاد و غیر آزادش، خاص و عامش، پندها و مثالهایش، مطلق و مقیدش و محکم و متشابهش را بیان کرد.
نویسنده کتاب "اخلاق کریمانه"، با تاکید بر اینکه قرآن باید در متن و بَتن زندگی مردم ظهور پیدا کند، افزود: «وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ...»؛ قرآن کریم از آن جهت که شفاء است، چون صفحه دل را از انواع مرضها و انحرافات پاک میکند و زمینه را برای جای دادن فضایل آماده میسازد، از آن جهت که قرآن کریم رحمت است، صحت و استقامت اصلی و فطری دل را به او باز میگرداند، از آن جهت که شفاء است محل دل را از موانعی که ضد سعادت است پاک کرده آماده پذیرش سعادت میسازد، از آن جهت که رحمت است هیبت سعادت به او داده نعمت استقامت و یقین را در آن جایگزین میکند.
نظر شما